Stille lichaamswijsheid

Systemisch werk via het lichaam is een uitnodiging om op een andere manier te kijken wat jij nodig hebt, met je lichaam als ingang. Door vanuit relatieve stilte te verbinden met je lichaam, voelen jij en ik daar wat het energiek is of juist geblokkeerd. Het lichaam heeft een wijsheid die heel concreet is. Vanuit hier leidt het lichaam ons naar datgene wat gezien wil worden.

Gebeurtenissen uit je verleden zijn opgeslagen in het geheugen van je cellen totdat je ze verwerkt. Het zijn de (traumatische) ervaringen die je vaak wel kent als verhaal. Ze kunnen zelfs teruggaan naar pijnlijke jeugdervaringen. Kennen als verhaal betekent echter niet dat het lichaam deze ervaringen verwerkt heeft. Deze niet-verwerkte gebeurtenissen leiden tot verkramping in het lichaam en beïnvloeden zowel je fysieke als emotionele welzijn. Het lichaam spiegelt je dus liefdevol eerlijk of genadeloos, net hoe je het wilt zien. Echte aandacht voor dat wat er is, zonder iets te willen veranderen, geeft ruimte en ontspanning. Niet ingewikkeld of zweverig: het oude geblokkeerde wil alleen maar gekend worden, zonder veel woorden of verhalen. Daarna lost (dat deeltje) spanning in je lichaam op.

Zie voor meer informatie: https://connievanderarend.nl/ (grondlegster ‘systemisch werk via het lichaam').

Het lichaam spiegelt je liefdevol eerlijk of genadeloos, net hoe je het wilt bekijken => ook als quote gebruiken ergens?